Bivšu novinarku RT-a označavaju da radi za državni medij, a druge novinare u istoj poziciji ne

FOTO: Facebook

Četiri ljupke žene. Što im je zajedničko? Sve četiri su novinarke koje rade za neki državni medij, jedino Rachel Blevins trenutno ne radi za RT, jer je isti raspušten prije nekih 10 dana u Americi.

Iz Twittera su nedavno poručili da je samo fer da se vidi da osoba radi za medij kojeg kontrolira država. Pošteno, ima nešto u tome, možda to i jeste dobra ideja. Čisto da ljudi znaju da to što pišu možebitno sadržava pokvarene državne interese, koju samo zanima propaganda i zastrašivanje populacije.

Dolazimo do ne-fer dijela, a to je da gospođa Jane Hill također radi za državni medij, britanski BBC. Gospođa Heather Hiscox radi za kanadski CBC – isto državni medij, gospođa Maja Sever radi za hrvatski HRT, državni medij plaćen direktno od građana. Od svih ovih gospođa, jedino Rachel trenutno ne radi za neki državni medij, i jedino ona ima tu “sramotnu” oznaku da radi za državni medij, a čak ni to više naprosto nije istina, jer RT u Americi više ne postoji i žena traži drugi posao.

Dvostruka pravila su jasna, Rachel je radila za tek svježe nepodobnu državnu medijsku agenciju, dok ovi ostali su “naši”, i na njihovim Twitter profilima neće pisati da rade za X state affiliated media. Dok nije bilo rata u Ukrajini to joj nije pisalo na profilu.

Sjetite se samo što su pisali BBC, CBC, HRT zadnje dvije godine. Je li sve bilo istinito i u našem interesu? Na to pitanje znamo svi odgovor, a da budemo pošteni RT je pratio istu šablonu zastrašivanja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *