Đoković se oglasio o svom nesudjelovanju na američkim teniskim turnirima

FOTO: Facebook

Novak Đoković službeno se povukao s ATP Mastersa u Indian Wellsu i Miamiju ovog mjeseca, potvrđujući da njegov status cjepiva znači da ne može putovati u SAD. O Đokovićevom nastupu se dosta špekuliralo jer je bio popisan na turniru, no 34-godišnjak je službeno izjavio da se neće natjecati.

“Iako sam automatski bio uvršten u ždrijeb BNP Paribas Opena [Indian Wells] i Miami Opena, znao sam da je malo vjerojatno da ću moći putovati”, napisao je Đoković.

“CDC [Centar za kontrolu i prevenciju bolesti] potvrdio je da se propisi neće mijenjati tako da neću moći igrati u SAD-u. Sretno onima koji igraju na ovim sjajnim turnirima.”

Američka pravila zabranjuju necijepljenim strancima da putuju zračnim putem u zemlju osim u iznimnim okolnostima. U prošlomjesečnom intervjuu, Đoković je ponovio svoj izbor da se ne cijepi protiv Covid-19, objašnjavajući da bi zbog toga bio spreman propustiti turnire i potencijalne titule.

Dvadeseterostruki osvajač Grand Slam turnira bio je spriječen u obrani naslova Australian Opena još u 1. mjesecu kada je deportiran iz zemlje zbog svojevrsne svađe s australskom vladom zbog svog “statusa”.

Đoković se vratio u akciju na teniskom prvenstvu Dubaija u veljači, gdje je doživio šokantan poraz u četvrtfinalu od Čeha Jirija Veselyja. Zbog tog je poraza Đokovića s pozicije broj jedan srušio Rus Daniil Medvedev, koji je prvi nositelj Indian Wellsa i trebao bi u subotu započeti igru u Kaliforniji.

Đoković je pet puta osvojio naslov prvaka u Indian Wellsu – što je zajednički rekord uz Rogera Federera – i drži izravni rekord po većini uzastopnih mečeva osvojenih na turniru s 19.

Đoković bi se mogao vratiti sredinom 4. mjeseca na Monte Carlo Masters, s obzirom da Francuzi ublažavaju pravila oko cijepljenja što znači da će vjerojatno imati priliku za obranu naslova na drugom Grand Slamu sezone na Roland-Garrosu u petom mjesecu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *