Pay per view acoustic duo, nova lica na šibenskoj muzičkoj sceni

Pay Per View Duo u GAK-u 25.03.2022.

Dva dobra prijatelja su udružili snage i sviraju, napokon možemo čuti uživo njihove nastupe. Oboje imaju muzičku pozadinu i stvaraju jako dobar ambijent, vidi se da dubinski razumiju kako strane, tako i domaće stvari koje obrađuju. Svakako dvojac za pratiti kako dalje razvijaju svoje vještine!

Ivan Jurković je na mandolini i vokal. Filip Ljubičić je na gitari i također vokal.
2020. su počeli s probama i njihovo zajedničko putovanje kroz vježbu i usavršavanje je zbog pandemije i sveopćeg zatvaranja malo imalo problema. Svejedno, nije ih to smelo. Kafići i sve zajedničke aktivnosti su bile ugašene, ali oni su se neprekidno predstavljali javnosti preko društvenih mreža. Snimali su se i postavljali videa na svojoj Facebook stranici, svaka snimka je bila sve bolja.

Održavali su humanitarne koncerte, “Za Jelin korak”, za liječenje Mate Faraguna je skupljeno preko 50.000 kn i druge.

Ivan je svestran čovjek kojeg potpisnik ovih redova poznaje još iz srednjoškolskih dana. Ekonomist po struci, radi za jednu državnu agenciju. Nema puno ljudi poput njega – častan, nikad ništa ružno nisam čuo za njega, a kamoli doživio, a u raznim životnim periodima smo se dosta družili. Renesansni čovjek, ostvarivao je super rezultate u sportu, pogotovo boćanju, sasvim solidan u tenisu i raznim drugim sportovima koje naizgled sve jednako voli i u svima jednako dobar. Klapa Brodarica mu je dugo bio angažman i imao je gomile javnih nastupa.

Filip je profesor glazbe i radi u glazbenoj školi u Šibeniku. Ima dugogodišnje iskustvo s gitarom i to se definitivno vidi, vješt i vrlo samopouzdan u svirci. Nastupao je kao povremena pratnja raznim klapama i bendovima i gitara mu je velika strast.

Vratimo se na bitno, duo rastura!

Mjere su napokon olakšane i milošću vladajućih je dozvoljeno ugostiteljskim objektima živu muziku ugostiti. Duo od prošlog ljeta je imao prisilnu pauzu, ali čim je to bilo moguće bacili su se na posao i već nižu nastupe po Šibeniku i okolici.

Oni su tzv. cover band, obrađuju strane i domaće stvari ukusno aranžirano. Od Johnny Casha, do Šajete, njihov repertoar je bogat i ne dosađuje i vidi se veliko razumijevanje materijala. Pjesme ne odrađuju samo mehanički, nego baš s dušom i prije svega poštovanjem prema originalu.

Mnoge od tih domaćih stvari koje izvode mi inače i nisu nešto u originalu, previše puta sam ih čuo i jednostavno mi ne pašu. Međutim Pay per view duo im udahne novi život i zvuči jednostavno fenomenalno, dadu neki štih koji original nema. Čisto za primjer “Moji koraki” od Šajete me baš ganulo i taknulo, iako sam čuo stoput pjesmu, nikad nisam imao takvu reakciju. Naravno, uživo izvođenje je uvijek drukčije, to je ta atmosfera i odnos izvođača i publike i svakako je drukčije nego kad na radiju ili youtubeu slušate. Svejedno, njih dvoje daju neku novu dimenziju.

Pay per view duo je dvojac kojeg bi trebalo držati na oku. Tek su krenuli, ogromne napretke su napravili od svojih početaka dok smo ih još pratili na Facebooku, po repertoaru i po izvođenju. Možda će u budućnosti imati i svoje autorske stvari, to bi bilo lijepo čuti.

Večeras su u pizzeriji Delfin na Brodarici s početkom u 21:00, svakako dođite ako možete, neće vam biti žao!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *