Većina mjera u Hrvatskoj više ne vrijede od subote

Ukidaju se maske i većina mjera. Ostaje možda jedna od najodvratnijih, najbesmislenijih i najneustavnijih – ta famozna “samoizolacija”, zapravo kućni zatvor, a u većini slučajeva niti si bolestan, a kamoli zarazan. Valjda će i to maknuti s vremenom, i drugim državama je trebalo neko vrijeme, valjda im se od toga najteže odvojiti.

Pokušati će opet, u nekom drukčijem obliku. Tu je sad dio gdje svi moramo biti oprezni i revni. Nemojmo opet dozvoljavati ovakve stvari da se ikad više ponove. Svi smo odgovorni što je to sve tako glatko prošlo, moramo educirati svoje prijatelje, poznanike i kolege. Jasno izraziti stav da su zadnje dvije godine nezapamćena katastrofa pod egidom “javnog zdravlja” i da je ovo bio udar na naše slobode i povećanje državne kontrole. Srećom, Zapad je očito otporniji na gluposti, vidimo što se događa u Kini.

Jasno to ljudima komunicirajte, možda nekom tko gaji već takvo mišljenje će laknuti kad vidi da upravo vi isto ili slično mislite. Ovo se ne smije više nikad ponoviti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *