Bila je bomba na dronu, nije bila bomba? Svaki drugi dan druga priča!

Prvo je rečeno da nije bilo nikakvog eksplozivnog materijala na dronu koji se srušio 10. 3. u Zagrebu. Par dana nakon toga stižu vijesti iz Vlade da su ipak nađeni tragovi eksploziva. Čak je netko iz NATO-a tvrdio da nije bilo nikakve eksplozivne naprave, pa ga je Plenx glavom i bradom opovrgnuo da je bilo eksploziva. Par dana nakon toga domaća struka i institucije ipak rezolutno tvrde da NIJE nađeno ništa što bi upućivali na to da je bilo eksploziva. Jutros stiže vijest da je definitivno nađen eksploziv.

Koja katastrofa od odnosa s javnošću, ukazuje stvarno na sveopći kaos i potpuni manjak stručnosti, odlučnosti i bazične kompetencije. Čim se pokažu riječi “stručnjak objasnio” na portalu ili reportaži ili slično tome možemo znati da je to krajnje sumnjiva informacija i treba uzeti s velikom doze skepse.

Sutra će se čuditi kad javnost i svatko s mrvicu mozga ne vjeruje išta što nekakva kao struka kaže, pogotovo kad je političko pitanje i još napovrh svega profiltrirano kroz huškačke medije koji obožavaju rat, smrt i bolest. Jednostavno nisu vjerodostojni, mnoge informacije koje plasiraju se ispostave potpuno netočne, ili dezinformacije dizajnirane da zbune javnost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *