EU ima plan kako se osloboditi ruskog plina! Naravno, narod se mora žrtvovati

Šporki narod se mora odricati svog komfora, dok će političari i dalje živjeti kako su i živjeli dosad – raskošno, dekadentno, privatni mlažnjaci čak i za kratke relacije itd.

Političari su pozvali građane da:

  • smanje grijanje zimi, a ljeti manje koriste klima-uređaje
  • podese postavke bojlera
  • ekonomičnije koriste automobil
  • smanje brzinu na autocestama, s isključenim klima-uređajem u automobilu
  • nedjeljom u velikim gradovima ostave auto kod kuće
  • kratka putovanja obavljaju pješačenjem ili biciklom umjesto vožnje
  • koriste javni prijevoz
  • koriste vlak umjesto aviona.

Nevjerojatan je ovaj plan, ovo su sve kao korona mjere, samo iluzija činjenja nečeg, a kad to naravno ne uspije svalit će na populaciju da nisu dovoljno štedili u grijanju, dok se politička “elita” vozika u avionima na kratkim i dugim relacijama i sigurno neće gasiti klime ljeti u autima ili svojim vilama ili ne dao Bog ići vlakom na svoja velevažna sastančenja. Političari fantaziraju o oslobađanju osvisnosti o ruskom plinu, a govore o 7 do 10 posto uštede. Što ćemo s ostalih 90%, naprosto ostati pri uvozu plina iz Rusije?

Hoće li se i političari voziti vlakom, ići biciklom na posao, nedjeljom ne koristiti automobil? Sve te nove mjere su samo izgovor da se neke stvari uvedu lakše, ono što žele već godinama. A i zanimljivo je to kako o klimama pričaju kao nečem lošem, a nemaju baš nesnosne vrućine sjevernije od Balkana, lako je palamuditi da ti ne treba klima kad ti je max temperatura 30 ljeti, ako i toliko!

U Dalmaciji se tradicionalno slabo grije zimi, realno više su temperature i ne treba toliko. Zamislite da ja Dalmatinac mudrujem nekom iz Hamburga da je dovoljan jedan mali kalorifer eventualno i ne treba ti više, a tamo temperature ispod ništice većinu zime, uz snijeg i druge nepogode. Zna i ovdje biti hladno, ali u prosjeku dosta toplije od sjevernijih zemalja Europske Unije.Prava istina je da su političari u EU gotovo sve krivo radili, godinama su koristili ruski plin i stvarali ogromnu ovisnost o tom energentu po nerealno niskim cijenama. Gasili su nuklearke, koja je najzelenija moguća vrsta proizvodnje energije – pouzdano, bez zagađenja okoliša, a ulagali su basnoslovne količine novca u tzv. obnovljive izvore energije koji su u realnosti nepouzdani i skupi za održavati i za proizvesti solarne ćelije i turbine treba ogromna količina fosilnih goriva.

Sad je politički postalo nepoželjno trgovati s Rusijom, davati ogroman novac Putinu pa sad smišljaju razne mjere, ohrabreni debilanama koje su nam dvije godine servirali pod egidom “javnog zdravlja”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *