Još jedna besmislica potiho ukinuta

Malo po malo se ukidaju razne bedastoće uvedene kroz zadnje dvije godine, pala je i za ustanove socijalne skrbi.

Često čujem “na jesen opet sve isto”, “zasad su ukinuli, brzo vraćaju” itd. Možda da, možda ne. Ako ovako nastavimo biti malodušni i da to svi očekujemo, onda će nam i stvarno uvaliti sve opet pošto je već generalni konsenzus da to svi skrušeno čekaju!

Ovo su važne pobjede, trebamo znati cijeniti kad stvari idu na bolje, a ne samo se fokusirati na negativnosti. Nisam naivan, naravno da mi je jasno da se lako sve opet vrati, ali takva linija razmišljanja je pogubna i zaista otvara vrata novoj medicinskoj tiraniji, bilo od ‘rone, bilo od ovog majmuniranja najnovijeg ili nećeg trećeg.

Život se vraća polako na predpandemijsko doba, ali trebamo ostati itekako budni i pažljivi. Nemojmo dozvoliti da nas opet prave budaletinama, provadajući strah i neizvjesnost. Oko majmuniranja su se već aktivirali naveliko, opet straše, ali ovaj put kao da se više ignorira.

Cijeli niz nesretnih okolnosti se dogodio 2020., i to su upotrijebile vlade da prišarafe populaciju. Decentralizacija medija, financija i ostalog stvara nelagodu svim vladama jer gube kontrolu i moć, a pandemiju su upotrijebili da se ponovi gradivo tko je gazda. Struka i novinari su iskoristili strah i ušli u krevet s vladajućima u ovoj dosad nezabilježenom i neoprostivom festivalu ukidanja najbazičnijih prava rada, kretanja, izlazaka iz kuća jer si “kontakt” i slično.

Nikad ne zaboravite “prijavite policiji, idu kupovati čips na benzinskoj” i slične nevjerojatne gadosti novinarske, do raznih Nesrića i takvih koji su iskoristili medijsku eksponiranost da tjeraju strah u kosti stanovništvu lupetajući potpune i totalne besmislice izvučene iz stručnog rektuma. Toliko neoprostivo sve skupa da je to teško riječima opisati.

Idemo dalje, ostanite oprezni i ako stvarno pokušaju opet raditi gluposti, recite na svim razinama jedno odlučno NE. NEĆU prekrivati lice, NEĆU ti pokazati papir, NEĆU ići na upitnu medicinsku proceduru zato jer me prisiljavaš i ucjenjuješ, nego samo ako ja smatram da mi je to potrebno i želim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *