Najnovija suluda ideja, prisilni sistematski pregledi. Zašto mora biti obavezno?!

Beroš i ekipa imaju genijalnu ideju koja na prvu zvuči super, ali neka pitanja se moraju postaviti.

Plan je da svake godine svi punoljetni građani se podvrgnu sistematskom pregledu, na račun države, u bolnice – ništa privatnici. Naravno, obavezno. Veliki plan za zdravlje nacije.

To je 3 milijuna punoljetnih osoba koje treba na godišnjoj bazi pregledati. Jesu li oni uopće napravili najosnovniju matematiku, podijelili dva broja? Trebalo bi svaki dan statistički gledano u prosjeku oko 8219 osoba pregledati na razini Hrvatske i to je računajući sve praznike, svece i petke. To je ogroman broj, a stalno cvile da nemaju dovoljno doktora, opreme, sredstava i slično!

Nisu bili u stanju za cijepljenje skupiti popis, gubili su ove što su se prijavljivali preko čuvene preplaćene platforme, a da ne govorimo kampanja kako je na kraju stvorila nevjerojatan otpor na sve. Prisiljavali su na perfidne načine nešto što mnogima nije trebalo.

Pošteni sistematski pregled traje ponešto sati, potrebno je više ljudi, više specijalista da se sve odradi, donese zaključak. Ima li hrvatski bolnički sustav uopće kapacitete za to sve? Vjerojatno ne, ovo miriše na jedan sveopći fijasko ako se stvarno odvaže u ovakav projekt.

Na papiru to zvuči kao dobra ideja, sistematski pregled je zaista super stvar za sve preko 30 godina životne dobi. Ono gdje krvnički griješe po koji već put što već planiraju i fantaziraju o tome kako kazniti one koji ne žele ići. Svaki put ista glupost, zbilja kao da smišljaju kako ljude maltretirati i kako dodatno . Neki 18-godišnjak zdravi stvarno ne mora ići na sistematski pregled, koji im je vrag??

Umjesto što odmah idu željeznom šakom prema populaciji i prijetiti što će biti ako ne ode, zašto ne bi na nekakav poticaj išli? Evo, otiđi na sistematski pregled, dopunsko će ti biti besplatno 6 mjeseci ili cijelu godinu. To bi već eventualno imalo nekog smisla, i to bi bilo jedino pravedno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *