Jadno, ali očekivano – Horvatinčić opet na slobodi

Kako mu sad ne trebaju štake?

Zanimljivi su svi ti moćnici koji se nađu pred sudom, pažljivo nabave štake i prave se da im trebaju. Tako su Sanader, Bandić, a i Horvatinčić i mnogi drugi svi jadni i siroti pred kamere kad ih je osuđivalo šepali i oslanjali se na štake.

Hrvatski sudski sustav jednostavno nije u stanju osuditi moćnika na zatvor. Horvatinčić se 10 godina povlačio po sudovima, koristeći nevjerojatno glupe obrane kakve ni u crtiću ne bi prošle, ali na šibenskom sudu jesu.

Da se podsjetimo, kad se ta nesreća dogodila i u prvoj rundi suđenja detaljno je napravio skice kretanja plovila. Par godina kasnije je tvrdio da je imao sinkopu za vrijeme nesreće i to je bilo uvjerljivo sutkinji koja ga je oslobodila, da bi tek mnogo kasnije na višoj instanci suda bio osuđen na 4 godine i 11 mjeseci zatvora. Ne 5 godina, jer tad automatizmom ide u zatvor, ne čeka se ništa.Izvlačio se na medicinske probleme, sve su mu uvažavali, te je prije nekih pola godine konačno vidio unutrašnjost zatvora.

Naravno, to nije dugo trajalo, i evo ga opet sad šeta okolo kao slobodan čovjek, nikom ništa. Totalno ruglo od pravosuđa, te šalje jasni signal svakom da uz dovoljnu povezanost i novac ti zakon u praksi ne može ništa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *