Slobodna Dalmacija besramno huška svoje čitatelje protiv turista i stvara moralnu paniku oko odijevanja turista na +34C

Slobodna Dalmacija aktivno huška svoje čitatelje protiv turista, a dobar dio populacije u Dalmaciji i općenito na Jadranu živi od stranaca koji tu dolaze trošiti svoj novac.

Pazite ovaj naslov: “Nismo još došli k sebi od noćašnjeg gnjusnog divljanja turista po Splitu, a već pristižu svježi kadrovi bezobrazluka, pogledajte kako se ponašaju po Makarskoj”!

“Gnjusno divljanje turista” po Splitu se odnosi na uriniranje na javnim prostorima, nekidan su izašli po društvenim mrežama snimke budaletina koji mokre u pirju u Marmontovoj ulici u Splitu. Naravno, apsolutno ništa to nije pohvalno, lijepo ni dobro i za svaku osudu je. Pošto novinari više nemaju apsolutno nikakve kočnice u svojim opisima cijeli taj članak se svodi na huškanje čitatelja protiv stranaca.

Možda bi “gnjusno divljanje turista” mogli ipak rezervirati za teška pijanstva i barem da ima nekakve materijalne štete u tom divljanju, tipa da su razbacali nekom štekat i porazbijali dio inventara? Da su se potukli međusobno i da je netko završio u bolnici na kirurgiji?

Dobro, sad kad smo traumatizirani javnim mokrenjem, ajmo vidjeti što se događa u Makarskoj. Teške tuče i svađe, mrtvi i iskasapljeni noževima? Ne, kao što smo već više puta pisali novinari su zaljubljeni u bilo kakve državne ili gradske regule koje nemaju veze s mozgom. Evo na što se novinari zgražaju, išli su slikavati ljude koji su nedolično po njima obučeni.Evo za primjer ove dvije fotografije ispod, ljudi čak nisu ni u kupaćim kostimima, a javno ih se sramoti. Za što točno? Za kratke hlače i zgodne mlade ljude što se usuđuju ne biti pokriveni od glave do pete usred ljeta na +34C, kako bi novinari htjeli? Što je slijedeće, vjerska policija? Pretvaramo li se u Islamsku republiku Iran, tj. bi li to novinari Slobodne Dalmacije htjeli?

Kako je ovo točno prošlo ikakvog urednika i koji je cilj ovakvog članka? Jedino što pada na pamet je da se izmišlja moralna panika za klikove i da se huška ljude protiv turista koji nam tu dolaze ostavljati novce i o čijem nam novcu BDP itekako ovisi. Totalno dno novinarstva i sramota za Slobodnu Dalmaciju koja ovakvo što uopće pušta online.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *