Slovenska ministrica u nemilosti novinara jer nije pljeskala Ursuli von der Leyen

U što su se novinari pretvorili, ovo je za plakati. Ursula je držala nekakav govor oko rata u Ukrajini, svi su kao u Sovjetskom savezu pljeskali gromoglasno osim jedne ministrice koja je objasnila da se nema tu šta pljeskati, da su u ratu svi gubitnici, nešto u tom stilu. I u pravu je, odlično rečeno.

Zašto su novinari ocijenili da je ovo incident? Neki Twitter korisnici su se naljutili što ona nije pljeskala, da je to državni incident i sramota. Uvijek će novinari naći nekog koga će navoditi, neće oni imati vrijednosni sud nego će naći negdje, bilo gdje da je to netko rekao, pa čak i u kanalizaciji zvanoj Twitter.

Prestrašno, ovo podsjeća na Stalinove govore i onaj legendarni gdje se nitko nije usudio prestati pljeskati, pa je nastala frka kad je netko konačno stao. Samo zasad u EU nitko neće na dugotrajnu robiju zbog ovakvog ‘incidenta’, ali znajte samo jedno – nitko ne bi bio sretniji od novinara da ova slovenska ministrica snosi neke posljedice jer Ursuli nije pljeskala.

Potpuno su izgubili svaki moralni kompas, svako poimanje demokracije i slobode. Samo su za represiju i tiraniju, iz svakog teksta im vrišti frustracija što pravila nisu stroža, što vođe nisu bešćutniji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *