Italija planira uvesti rigorozne kazne ako odvrneš termostat više od 19°C

Članak navodi da talijanski mediji špekuliraju o novom paketu mjera u Italiji gdje bi se plaćale paprene kazne ako odvrneš termostat na više od 19°C počevši od 11. mjeseca ove godine.

Korona histerija je splasnula, tu se slabo više može, uglavnom je svima dosta, zapadne zemlje su odradile bocku u velikim postotcima i slab je interes za 19. po redu buster.

Međutim, vlade traže idući izgovor za utjerivanje straha u kosti svima i prijetnje rigoroznim kaznama i naravno uvođenje raznih drakonskih mjera. Cijeli taj cirkus oko sankcija i diplomatske igre s Rusijom plaćamo mi budale, iliti popularno zvani narod.

Njemačka se već snašla više manje za plin za zimu, pa će i Italija. To su sve bogate zemlje i sasvim lijepo su se i u hladnom ratu grijali na plin, odnekle se nabavljao pa će i sad. Svejedno, političkoj kasti se u zadnje dvije godine strašno svidjelo prijetiti, plašiti i prognozirati propast ako ne naprave svi kako oni hoće.

Hoćeš se grijati više od 19°C? Ne može! Pa to čak i nama okorjelim Dalmatincima koji često cvokoću u stanovima zvuči malo, na 19 stupnjeva pališ bar kalorifer. I eto, oni računaju neke milijarde kubičnih metara plina uštede, ako se svi smrzavaju na 19 stupnjeva u stanovima i kućama. Hoće li i talijanska politička elita u svojim vilama držati isto 19 ili je to rezervirano za šporku i neuku raju? To je sve što mene zanima.

Potpuno je nejasno tko bi i kako to provodio, nemušti članak Večernjaka kaže da bi to prebacili na općine da se bakću s tim. Možda će nabaviti termalne mjerače temperature i provaljivati ljudima u stan kao u Kini na prepad tako da mogu vidjeti na koliko je termostat postavljen prije nego vlasnik stigne smanjiti za termostat-policiju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *