Gavin Newsom po tko zna koji put pokazuje nevjerojatno licemjerje

Bezobrazluk političara ne poznaje granica.

Gavin Newsom, kalifornijski guverner je prava legenda. U najnovijem video tweetu kaže da bi ljudi u Kaliforniji trebali smanjiti potrošnju električne energije, minimalno hlađenje u domovima i uredima, moramo se svi solidarizirati i svi smo u ovom zajedno i slične floskule. Zato je on u dugačkim rukavima, izgleda kao neki pulover od flisa. Očito u kalifornijskom guvernerskom uredu itekako prže klimu da je morao obući dugi rukav da mu ne bude hladno. Raja mora paziti na potrošnju struje, on ne mora.

Samo još jedan u nizu neopisivih bezobrazluka ovog čovjeka. Naravno, kad su bili lockdownovi drugom polovicom 2020., građanima Kalifornije je govorio kako ne smiju u restorane, ne smiju nigdje, socijalno distanciranje, ostanite doma i slično. Tad je snimao video iz jednog meksičkog hotela gdje je uživao sa svojom obitelji u restoranima, plažama i zafrkanciji koju ta zemlja pruža. Meksiko je prošao relativno dobro u kolektivnom ludilu i nisu sve redom zatvarali i izvodili gluposti. Raja se mora zabiti u kuće i strahovati, on je na kupanju u Meksiku.

To nije sve, isti taj Gavin je prošle godine govorio o maskama i kako ih obavezno svi moraju nositi vani, u restoranima i slično. Taj pak tweet je napravljen iz jednog restorana u LA-u, gdje on ni njegovi frendići nisu imali masku na gubicama. Raja mora imati maske uvijek i stalno, on i njegova svita ne moraju.

Političari su takvi, sva ta pravila se odnose na nas jadne i neuke, dok oni elita ne moraju ništa. Zašto bi i morali, kad unatoč svim takvim očitim groznim probojima u povjerenju popularnost mu nije pala, sve OK. Slične stvari su radili i naši mudrijaši, bila je scena kod urara i slično. Političarima je brzo dosadilo čak i za show se držati tih glupih pravila, ali nametati svima nama im nije nikakav problem!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *