Mark Zuckerberg dao je Fauciju svoj broj telefona prije nego je Facebook pokrenuo kampanju cenzure oko COVID-a

FOTO: Dailycaller.com

Osnivač Facebooka Mark Zuckerberg dao je dr. Anthonyju Fauciju svoj osobni broj mobitela u 3. mjesecu 2020., nešto prije nego je Facebook počeo cenzurirati navodne dezinformacije o pandemiji COVID-19, otkrivaju novi sudski dokumenti – piše dailycaller.com.

Podastrijeti dokumenti tijekom otkrića u sudskom procesu bacili su novo svjetlo na ulogu Bidenove administracije u cenzuri društvenih medija tijekom pandemije. Po tužiteljima Zuckerbergov potez da Fauciju da svoj telefonski broj pokazao je namjeru daljnje komunikacije u tužbi protiv predsjednika Joea Bidena u vezi s cenzurom informacija tijekom pandemije. Bidena su tužila dva državna tužitelja, jedan iz Louisiane, drugi iz Missourija.

Prema sudskim dokumentima Facebookova matična tvrtka Meta je otkrila da je Fauci bio jedan od 32 dužnosnika koji su možda komunicirali s tvrtkom o njenoj politici dezinformiranja o COVID-19. U to je vrijeme Fauci bio i ravnatelj Nacionalnog instituta za alergije i zarazne bolesti (NIAID) i Joe Bidenov glavni medicinski savjetnik.

Prema tužiteljima, vladini dužnosnici nisu prikazali određenu komunikaciju između Faucija i Zuckerberga, među ostalima, tražene tijekom otkrivanja. Raniji dokumenti otkrili su da su zaposlenici Facebooka, Twittera i Googlea izravno komunicirali s vladinim dužnosnicima kada su određivali koje će informacije cenzurirati na njihovim platformama.

Sam Fauci bio je odgovoran za širenje dezinformacija u raznim trenucima tijekom pandemije, uključujući tvrdnje da cijepljene osobe ne mogu širiti koronavirus i da maske ne pružaju nikakvu zaštitu od širenja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *