Još jedan savezni sudac zadao udarac Bidenovom mandatu za obavezno cijepljenje zdravstvenih radnika, izdao zabranu za cijeli SAD

Članak objavljen u DailyWireu, piše Ryan Saavedra, za Šibenski glas preveo Vladimir Nikšić.

Savezni sudac u Louisiani blokirao je u utorak mandat predsjednika SAD-a Joea Bidena za cjepivo za zdravstvene radnike, izdavši nacionalnu zabranu na Bidenov nalog.

Daily Advertiser izvijestio je:

Odluka američkog suca Terryja Doughtyja iz zapadnog okruga Louisiane uslijedila je nakon identične presude američkog okružnog suca Matthewa Schelpa iz Missourija, ali Schelpova odluka pokriva samo 10 država.

Doughty je donio presudu o tužbi koju je vodio republikanski državni odvjetnik u Louisiani Jeff Landry i kojoj se pridružilo 13 drugih država, ali je Doughty u svojoj presudi dodao zabranu za cijele Sjedinjene Američke Države.

“Ako je podjela vlasti išta značila ustavotvorcima, to je značilo da tri nužna sastojka za lišenje slobode ili imovine – moć da donosi pravila, da ih provodi i sudi o njihovim kršenjima – nikada ne mogu pasti u iste ruke”, napisao je Doughty. “Ako se izvršnoj vlasti dopusti da uzurpira ovlast zakonodavne da donosi zakone, dvije od tri ovlasti koje nam daje naš Ustav bile bi u istim rukama. Ako nas ljudska priroda i povijest nešto uče, to je da se građanske slobode suočavaju s velikim rizicima kada vlade proglase neograničeno izvanredno stanje.”

“Tijekom pandemije kao što je ova, još je važnije očuvati podjelu ovlasti utvrđenu našim Ustavom kako bismo izbjegli eroziju naših sloboda. Budući da su države tužiteljice zadovoljile sva četiri elementa potrebna za izdavanje privremene zabrane, ovaj sud je odlučio da bi privremenu zabranu trebalo izdati protiv državnih tuženika”, nastavio je Doughty. “O ovoj stvari će na kraju odlučiti viši sud od ovog. Međutim, u ovom slučaju važno je sačuvati status quo. Interesi slobode necijepljenih ne zahtijevaju ništa manje.”

Doughty je rekao da je potrebna zabrana u cijeloj zemlji jer je mandat bio na nacionalnom nivou i da je potrebno održavati “jedinstvenost”.

“Stoga će opseg ove zabrane biti na nacionalnoj razini, osim za države Aljaske, Arkansasa, Iowe, Kansasa, Missourija, New Hampshirea, Nebraske, Wyominga, Sjeverne Dakote, Južne Dakote, budući da je ovih deset država već pod preliminarnom zabranom naredba od 29. studenog 2021., izvan istočnog okruga Missourija”, rekao je Doughty. “Ova preliminarna zabrana ostaje na snazi ​​do konačnog rješenja ovog slučaja ili do daljnjih naloga ovog suda, Žalbenog suda Sjedinjenih Država za peti okrug ili Vrhovnog suda Sjedinjenih Država.”

Glavni državni odvjetnik Louisiane Jeff Landry pohvalio je presudu i osudio Bidena jer se “čini zločincima naših heroja u zdravstvu svojim ediktima ‘ubod ili posao'”.

“Iako je naša borba daleko od kraja, zadovoljan sam što je Sud odobrio preliminarnu mjeru protiv predsjednikovog neustavnog i nemoralnog napada ne samo na naše zdravstvene radnike nego i na pristup zdravstvenim uslugama za naše siromašne i starije”, rekao je Landry. “Dovest ću ovaj slučaj do kraja – boreći se na svakom koraku kako bih spriječio saveznu vladu da nametne medicinsku tiraniju našim građanima i pretvori prošlogodišnjih zdravstvenih heroja u ovogodišnje nezaposlene.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *