Howard Springs – karantenski logor u Australiji

Izvor: unherd.com. Za Šibenski glas preveo Vladimir Nikšić.

Australija, donedavno normalna slobodna demokracija, zemlja gdje su i mnogi naši sugrađani otišli živjeti i raditi. U zadnje dvije godine su se pretvorili u monstruoznu državu koja svoje građane tretira kao zatvorenike i doslovno ih šalju u logore, ali samo na 14 dana.

Čak i ne ako si pozitivan. Naime, žena iz reportaže je već jednom odgulila dva tjedna logora, i ispostavilo se nedugo nakon toga da je bila bliski kontakt nekom tko je pozitivan. Policija joj je došla na vrata i u strahu je lagala da se testirala i da je bila negativna. Testirala se 3 puta dok je bila zatočena, uvijek negativna. Svejedno su je držali 14 dana.

Inače, bliski kontakti se samoizoliraju kući na dva tjedna, ali pošto je lagala vlastima je za kaznu dobila dva tjedna karantenskog logora. Doslovno su joj tako rekli kad se raspitivala ZAŠTO je poslana tamo.

Poslušajte o uvjetima tamo, ima i nešto snimki kako to izgleda uključno s ljudima koji tamo rade i isto tako kao što je motiv u zadnjih 22 mjeseca, nitko nije za ništa kriv i oni samo rade svoj posao!

Jednostavno jezivo da se takvo što događa u jednoj donedavno normalnoj državi poput Australije, ovo su nečuvene stvari i moraju prestati čim prije. Ovo stvarno nitko ne može ni pravdati ni braniti…

2 thoughts on “Howard Springs – karantenski logor u Australiji

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *