Molim te, laži me

PIŠE: Zvonimir Štimac

Ljubav mi je uvijek u životu bila oslonac i veselje, pa nekad i tuga ili razočaranje…
-Volim te!-
Koliko puta sam to čuo, a koliko često je bila istina? Imao sam sreću u nesreći da se zaljubim u “krivu” osobu,pa kad krene ona spika:
– Ti bi dragi triba radit za veću plaću, ti bi mora imat bolji auto da možemo na izlet da napravimo selfie da pokažem priji, znaš,oni su bili tu i tu… ali ja tebe dragi toliko volim da bi htjela da se skroz promijeniš, jer ova moja kolegica baš i nije zadovoljna kako mi živimo.
??? Ček, ček, šta se to događa, pa ta osoba uopće nije za me, pa ona je lagala da me voli, kako sam bio glup! Ma, nisam bio glup, samo sam uživao u lijepim i moćnim riječima: -Volim te!-

Čuo sam sve što sam htio čuti, vapio sam da čujem te riječi, htio sam da mi laže, zanemario sam sve što je bilo oku i umu vidljivo!
Nedavno sam tako čuo nešto što mi je bilo JAKO važno da čujem, i povjerovao u sekundi. Imam sreću da je Bog na mojoj strani i da me čuva, pa sam vrlo brzo shvatio da je to LAŽ. Obična, svakodnevna, podmukla, lijepa uhu i mozgu ugodna laž…

Ljudi, prijatelji, rođaci, kumovi: Helooouuu! Dajte se pokušajte otrgnuti od svih tih laži, pogotovo kad je na ekranu dobra vijest, pa si velite: -Napokon dobra vijest za mene, to sam htio/htjela čuti!
Tad uključite alarm, baš tad je laž najopasnija.
Možda upravo stupate u brak u crkvi,tu nema nazad, možda prihvaćate neku poslovnu ponudu, stavljate hipoteku na kuću, tu nema nazad! Imate pamet, koristite je!

Al tko sam ja da držim prodike, prije 5 dana sam nasjeo na ogromnu laž!
I zato molim vas najponiznije, budite mudri, preispitujte svaku vijest na TV-u, na netu, na grupnim chatovima. Ako se poveselite, pa za koji dan shvatite da su vas prevarili, izvozali, izbrljali vam mozak, dali vam trisku intelektu,bit ćete razočarani u sebe, izgubit ćete snagu koju danas imate!

Ja sam tu da se to ne dogodi, svi ste vi moja rodbina, braća i sestre po slobodi, ne dam toljagom na svoju rodbinu! I trebam vas da pazite na me, molim vas.
Sritno vam i pametno bilo ljudi dragi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *