Selektivno pokrivanje medija sramote australskih korona logora

Freddie Sayers, voditelj emisije za Unherd koji je intervjuirao mladu hrabru ženu iz Australije kaže kako svi “desno orijentirani” mediji pokrivaju priču i istražuju i dobiva gledanost. BBC, Guardian, New York Times i drugi šute i ignoriraju. Što kažu hrvatski mediji, je li itko pokrio?

Hayley je poslana iako je bila negativna (ne bi bilo ništa bolje sve i da je bila pozitivna), jer je bila bliski kontakt nekom tko je bio pozitivan. Nikakav redoviti zakonski postupak, nikakvo pravo žalbe ili odvjetnika i stalne prijetnje ako se ne drži pravila da će joj produžavati boravak i zalijepiti kaznu od $5000. Dva tjedna je provela doslovno u zatočeništvu, u nekakvoj skučenoj kolibi i par kvadrata terase. Jedino je smjela ići oprati robu, nikakvo pravo na rekreaciju, ništa. Gdje je zgražanje medija koji inače obožavaju o ljudskim pravima pisati, kad im paše?

Video koji smo prekjučer navečer objavili je u međuvremenu postao viralan, preko 2200 dijeljenja i samo raste. Ovo je golema sramota za Australiju, nekada normalnu državu. Nije dugo trebalo da krenu logori, niti dvije godine. Podijelite ovaj link ispod svima, nemojte misliti da se “to u nas ne može dogoditi”. Vrag je crni mislio isto za Australiju prije dvije godine, pa evo nas.

https://sibenski-glas.com/2021/12/02/howard-springs-karantenski-logor-u-australiji/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *