Šibenski političari su mudro odigrali oko Adventa

Šibenska gradska uprava zaslužuje pohvale. Prošle godine su stvarno imali najbolju namjeru sve urediti i otvoriti, ali je došla sjekira odozgor koja je sasjekla planove i sve je bilo strogo zabranjeno s najvišeg nivoa. Peh.

Naš đardin je opet u blagdanskom ruhu, sve je puno rasplesanih ljudi, staro i mlado, dobra mjuza, ugostitelji nude svoje ukusne proizvode po OK cijenama. Dašak tzv. starog normalnog, jako dobra vibra, možeš uvijek nekog sresti, stvarno je falila ta energija ljudi, muzike, dobrog raspoloženja. Digne čovjeku moral i napuni baterije. Družite se i veselite se, nemojte se razdvajati po proizvoljnim linijama i ne možemo stalno biti ogorčeni. Treba znati cijeniti i kad je nešto OK!

Političari naravno gledaju svoj interes, koji se sasvim slučajno poklapa s našim ovaj put. Svjesni su ako budu previše “zahtijevali na ulazu” da će to strašno srušiti promet, a onda im i ugostitelji i građani neće biti sretni. Možda su svjesni i oni da ova noćna mora neće trajati vječno, da će im glasači itekako pamtiti tko je bio na kojoj strani i što se radilo. Ovi naši su dovoljno mudri da su to prepoznali i odigrali pametno. Briga njih hoćete li vi moći na kuhano vino ili ne, njima je jedino na pameti ciklus lokalnih izbora 2025. i odlučili su se ne zamjerati.

Nije u svim gradovima tako, npr. u Varaždinu navodno traže potvrdu, u Zadru je na poluotoku potreban žig, dok na Višnjiku nije. Lokalni političari su se mudro odlučili ne ići na gluposti i imamo advent nalik onima prošlih godina. Ja osobno to znam jako cijeniti! Dođite i uživajte u ozračju, kuhanom vinu i svemu ostalom finom što se nudi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *