Strah i smrt je grozna roba za prodavati

Dobivamo često prijedlog da otvorimo neku vrstu registra za prikupljati izjave ljudi koji su imali nekakvih posljedica ili smrtnih ishoda nakon “odlaska na Baldekin”. Postoji puno indicija da mediji zataškavaju takve slučajeve, dok rado nabijaju na nos kad netko podlegne bolesti, s guštom brojeći svaki Božji dan koliko ih je. Još ako je netko bio “protiv”, posebno im je slatko i vole se gadljivo naslađivati. Samo što ne napišu da im je drago. Ljudsko dno.

Mediji su manje bitni, bolje je pitanje da li se unutar medicinske struke kako treba popisuju eventualne posljedice i da li se vodi taj registar? Tu je isto puno pitanja i sumnji, anegdotalnih dokaza da se zataškava i ne zapisuje. To bi bio skandal najvećeg stupnja da se ispostavi da su tu bili neprofesionalni i neetični. Vidjet ćemo, istina ima neugodnu tendenciju da ispliva na površinu.

Takav registar je možda potreban i dobra ideja, ali se Šibenski glas neće s tim baviti. Ja kao urednik odbijam dalje širiti polarizaciju i huškati jednu stranu protiv druge, odbijam ikome savjetovati išta za njihovo zdravlje što vole mediji raditi i razne ružne glave s televizora i odbijam prodavati strah i smrt. Bio bi isti kao oni, više nego ikad se svi trebamo držati zajedno, neovisno o statusu potvrde!

Racionalnom čovjeku je jasno da postoji određeni rizik od “odlaska na Baldekin”, baš kao što postoji i rizik od bolesti. S obzirom da skoro ništa ne čini za širenje bolesti dalje, argument izbora se nameće sam i teško ga je pobiti. Ili to odradite ili nemojte, pitajte svog doktora za savjet, nemojte slušati novinare. Prisila je besmislena, štetna i detaljno nam razara društvo, protiv toga se itekako treba boriti i ukazivati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *