Slovenski ustavni sud proglasio c. potvrde neustavnim

PIŠE: Promijenimo Hrvatsku

Slovenski ustavni sud je danas objavio pravorijek o tome da odluka slovenske vlade prema kojoj bi u službenim prostorijama državne uprave smjeli raditi samo oni koji su se cijepili protiv Covida-19 ili su bolest preležali i tako stekli imunitet “nije u skladu s ustavom”.

U svom pravorijeku ustavni suci su naveli da je takvozvani PC uvjet za dolazak na posao “znači samo cijepljeni i preboljeli” zapravo jednako određivanju cijepljenja kao “obvezujućeg” za zaposlene, te da se nešto takvo ne može propisivati podzakonskim aktima ili odlukama vlade nego zakonima, a u ovom slučaju da tu problematiku treba riješiti dopunama zakona o zaraznim bolestima.

Spomenutu odluku vlada Janeza Janše donijela je sredinom rujna ove godine, ali nije stupila na snagu jer su sindikati zaposlenih od ustavnog suda tražili da se provjeri njena ustavnost i do sada je bila samo “suspendirana” do konačnog pravorijeka.Slovenci djeluju, a za to vrijeme na Ustavnom sudu RH kiseli se već preko dva mjeseca zahtjev jednog odvjetnika iz Koprivnice po istom pitanju, a moralo je već biti riješeno jer nema važnijeg pitanja koje zaokuplja ljude u Hrvatskoj od Covid potvrda i drugih nezakonitih mjera. To govori pod kojim je utjecajem politike naš Ustavni sud.

Da su donijeli odluku poput Slovenaca ne bi tema Covid potvrda niti išla u Sabor, niti bi bio potreban referendum. Dakle, naš Ustavni sud je VELIKI PROBLEM. Očito ne štiti Ustav nego vladajuću političku garnituru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *