Zašto su se neki studenti htjeli namjerno zaraziti?

Sjećate se kad su studenti preko fejsa i drugdje tražili nekog da ih zarazi zbog potvrde? Novinari su padali u afan, nije im nikako bilo jasno zašto to rade, svakakve pridjeve su im lijepili. Blesava ideja definitivno, ali ima i dobar razlog kako je došlo do toga.

Nerazumne politike, povampirena struka i političari uz nezapamćenu podršku medija su zacrtali da nas liše svih sloboda i osobne odgovornosti koja odjednom više ne postoji. Slično ratnom stanju, tad mediji isto vrlo čvrsto stanu uz stranu moći. Čim ne pjevaš i ne plešeš kako gospoda hoće etiketiraju te kao monstruma.

Svu procjenu rizika i što je opasno za nas ili ne je delegirana svemoćnoj državi koja jedino zna za silu, tiraniju i natjeravanje. Političari su jedva dočekali da nam diktiraju svaki korak u ovom kratkom životu. Osjetili su nevjerojatnu moć i neće se nikad nje odreći, dok ih mi, narod ne natjeramo.

Kad tražiš medicinski, etički, znanstveno ili kako god okreneš besmislenu potvrdu i uvjetuješ za posao, za obrazovanje nije nikakvo čudo da su određeni ljudi krenuli na drukčije rješenje koji nisu htjeli prisilnu medicinsku proceduru. U normalnim vremenima nitko ne bi htio ikakvu zarazu navući na sebe namjerno, ali živimo u nenormalnim vremenima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *