Čovjek u saveznoj državi New York uhićen 3. put u kratko vrijeme zbog potvrde

Jedan muškarac uhićen je po treći put ovog tjedna jer je odbio u jednom restoranu u Brooklynu pokazati potvrdu, tj. putovnicu kako je tamo zovu. Gradonačelnik na odlasku Bill de Blasio nedavno je uveo rigorozne provjere putovnica u svim restoranima i na mnogo drugih mjesta. Mandat mu istječe 1. 1. 2022. i ovo su mu jedni od zadnjih odluka u gradonačelničkoj fotelji koje je napravio.

Iz jednog dijela policije se prije govorilo da neće postupati po ovim prijavama, ali izgleda da im nije problem naći nekog tko će uhititi veterana jer nije prezentirao komad papira da bi platio za obrok i pojeo. Uhićeni je znao što će se dogoditi, organiziraju taj isti spektakl u više objekata on i njegovi prijatelji. Nitko ne prezentira putovnicu i provociraju uhićenja, a uvijek se nađe netko da snima uhićenje američkog veterana zbog totalne gluposti i hira de Blasia.

SAD je dosta raznolik po saveznim državama. Tamo su što se tiče mjera i nabrijanosti oko korone među gorima tzv. plave države, gdje su Demokrati ustoličeni, a u tzv. crvenim državama su Republikanci koji imaju malo relaksiraniji pogled na sve to i uglavnom ne mandatiraju maske, nema potvrda i brojna druga ograničenja ne postoje. New York je bio među žešćim što se tiče lockdowna i mjera i potvrda, dok npr. Florida nema skoro nikakve mjere, a imaju najmanje mrtvih i po bolnicama.

Nije sve normalno čak ni na Floridi. Još uvijek npr. Walmart i razne velike korporacije imaju pravilo za cijeli SAD da se moraju nositi maske i to se revno provodi. Svejedno, na puno manje mjesta se treba nositi, ograničenja su lakša i navodno nije toliko sve striktno. Možda su najbliže “starom normalnom” nego itko.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *