U Njemačkoj su demonstracije sve organiziranije i češće

Njemačka. “Okupljanja” su svaku večer, sve brojnija, žešća i organiziranija protiv zdravstvene tiranije i održavaju se istovremeno u gomili gradova. Malo po malo se brojevi okupljača povećavaju, sve više ljudi shvaća da se ne može iz ove kaljuže iskoprcati tako što na sve pristajemo, na sve češće bocke, prisile, besmislene potvrde i segregacije.

Njemačka Vlada još uvijek naravno drži tvrdu poziciju i ukopavaju se sve više. Političke elite su potpuno odvojeni od realnosti, oni idu bezumno po svom, uvjereni da će proći bez ikakvih posljedica što je vrlo politički upitno. Kad im se vjetar konačno promijeni, bit će im žao. Inače, bez famozne i potpuno medicinski besmislene potvrde nema odlaska u restorane, kulturne manifestacije, kafiće, frizere itd. Beskrajnom demokratskom milošću zasad dopuštaju da kupiš hranu i lijekove.

Izgledno je da će vlade držati ovu poziciju još neko vrijeme, a dolazak toplijih vremena za 3 mjeseca će značiti još daleko masovnija okupljanja i najvjerojatnije će tad biti prisiljeni ipak malo ustuknuti. Ovo su jako važna vremena i lijepo je vidjeti da postoje i Nijemci koji su spremni boriti se za bazične slobode koje smo očito shvaćali zdravo za gotovo do 2020.

1 thought on “U Njemačkoj su demonstracije sve organiziranije i češće

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *