Treba misliti svojom glavom, to je problem kod izbora i zato mnogi delegiraju svoj izbor svemoćnoj Državi

Izbor ima jedno neugodno svojstvo, podrazumijeva da misliš svojom glavom i da si spreman i na eventualne posljedice. Tko puši stavlja se u rizik, zna se točno kakav i kad. Tko se alkoholizira prekomjerno, znaju se već sasvim lijepo koje probleme možeš očekivati. Razne druge legalne i ilegalne droge, sve nosi svoje posljedice što radiš svom tijelu.

Bocka je isto u tom kampu. Razmislite, posavjetujte se i odlučite treba li vam za ovu konkretnu bolest. Pogotovo stariji ljudi i s problemima nekim, možda ne bi bilo loše se zaštititi kad već postoji. Za dobivanje i širenje dalje bolesti izgleda ne pruža ama baš nikakvu zaštitu, jedino donekle od težih slučajeva i smrti.

Mnogi trenutno nemaju izbor. Vlada je uvela famozne potvrde prije par mjeseci, natjeravajući većinu javnog sektora da protiv svoje volje to odrade, zabranjen je ulaz u pošte, knjižnice, sve od reda javne ustanove poput MUP-a, Porezne uprave i slično ako nemate QR kod. Ako radite na nekom od tih mjesta, 2x tjedno testiranje nije baš neka sreća i jasno je zašto su neki i protiv svoje volje išli pod iglu da ih skinu s neke stvari.

EMA je upravo objavila da učestalo bustanje može imati jako loše posljedice na imunološki sustav, a bustanje svaki tren je doslovno ključna mjera koja se provodi. Nema nikakvog cilja, nikakvog krajnjeg datuma ili koji se uvjeti moraju ispuniti da te više ne traže da ideš pod iglu svakih 6 mjeseci.

Svi smo odgovorni za svoje ponašanje, bilo ono financijsko, društveno, pa i medicinsko. Nemojmo brkati neke druge zabrane poput zabrane nasilja nad drugim, prometna pravila i slično. Postoji skoro stopostotni konsenzus da je ubojstvo grozno, da je jako opasno prolaziti kroz crveno svjetlo na križanju i mora biti zabranjeno i kršitelji da snose posljedice. Državne prisile u ovom konkretnom slučaju izdavanja QR kodova je van svake pameti i definitivno ne postoji skoro univerzalni konsenzus oko toga nego guraju neku svoju agendu koja veze s mozgom nema i to je očito sve više i više.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *