Grad Pula ima glupu i štetnu ideju: zabraniti prodaju pića na kioscima!

Kiosci i ugostiteljski objekti nemaju veze jedni s drugima

Udruga ugostitelja Kvarnera i Istre i Nacionalne udruge ugostitelja želi zabraniti prodaju pića i kava po kioscima. Tvrde da im je to nelojalna konkurencija. Jesu oni potpuno sišli s uma?

Kad ih je država proizvoljno i bez potrebe zatvorila na mjesece bili su presretni što ne rade jer “spriječavaju zarazu” i što su dobivali mrvice od države (poreznih obveznika) za svoj nerad. Još uvijek se valjda neki sa sjetom prisjećaju tih lijepih dana kad je sitniš dolazio iz državne blagajne za koji si morao kumiti i moliti, a lijepo ne moraš raditi. Koja divna vremena!

Jadni li su ugostiteljski objekti koji smatraju najobičniji kiosk ikakvom konkurencijom. Što je s vrhunskom uslugom, ambijentom, profesionalnim konobarima, pomno odabranom vrstom kave, prostorom i lokacijom, ako ti jedan neugledni kiosk velika prijetnja? Što je sljedeće, restorani će tražiti da se zabrani pekarama da prodaju išta osim kruha, jer isto možete pojesti burek umjesto da odete u restoran? Možda bi trebalo zabraniti i prodaju gotovih jela u supermarketima? Zašto bi mogao kupiti zapravo išta za jesti u dućanu, kad možeš ići na ručak u restoran? Isto nelojalna konkurencija, pod hitno zabraniti!

Što je s dućanima i pićima, onda moramo i tamo zabraniti prodaju ikakvog pića, jer se isto tako može ušetati i umjesto u kafiću, u dućanu kupiti piće i utažiti žeđ tako. Nevjerojatno kojom lakoćom udruge koje bi trebale promovirati manje zabrana i bolje civilno društvo samo gledaju korist svojih članova i u esenciji se blamiraju i rade štetu za društvo. Stvarno misle da će se sav promet što kiosci imaju na pićima i kavama sliti njima direktno u džep? Možda opet dozvole prodaju pića na kioscima kad ih Stožer opet sve zatvori, ali ovaj put s još manjim mrvicama sa stola jer država nema više para dijeliti nebitnim ugostiteljima iz Pule. Onda bi sigurno bilo kuknjave, zazivanje Ustava i slično.

Potpuni kretenizam i pomračenje logike, a vrlo vjerojatno i u potpunosti neustavno. Nezahvalno je išta o ustavnosti govoriti, jer je u zadnje dvije godine pregaženo puno tih mrtvih slova iz Ustava, pa nikom ništa.

Svejedno, ekipa iz Liberala je podnijela 7. siječnja 2022. Prijedlog za pokretanje postupka za ocjenu suglasnost Plana postavljanja privremenih objekata, komunalnih objekata u općoj uporabi i bankomata u Gradu Puli s Ustavom i zakonom. Vidjet ćemo što će taj crème de la crème odlučiti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *