Australija: “uređena država” ili totalitarni režim u nastajanju?

Novak Đoković, osvojitelj već 9 trofeja na Australian Openu je izbačen iz Australije. Ministar je ipak uložio “diskrecijsko pravo” i opet mu je viza ukinuta. Novinari likuju, dive se “uređenoj državi” koja ne dopušta mile lale! Kolumne se pišu, razni nekakvi likovi za koje će sebe nazvati liberalima se dive beskompromisno jakom državnom aparatu koji je napravio što je trebalo napraviti. A sutra će kukati da je država upropastila ovo ili ono svojom “brigom” za narod i prosperitet.

Imigracijski ministar Alex Hawke je odlučio da ipak upotrijebi to svoje blaženo pravo i da Đokoviću ukine vizu. Takve moći u anglosaksonskom svijetu se inače koriste u nekim ekstremnijim situacijama, tipa ako se netko vrlo osnovano sumnjiči za terorizam i takav nivo ugroze. Đoković to nije, čak je i prebolio bolest nedavno, jedan od najzdravijih ljudi na planeti pun antitijela je njima ugroza?

Što je zapravo Hawke rekao, zašto ga izbacuju?

Ministar je naglašavao da iako zbog nedavne infekcije kovidom znači da je “zanemariv rizik drugima oko njega”, da ga također dio javnosti percipira kao talisman za zajednicu s antivakserskim sentimentom. Nadalje, Đokovićevo prisustvo u Australiji može voditi u povećanje anti-cijepljenje sentimenta koji se roji u Australskom društvu, potencijalno dovodeći do nemira koji su nedavno viđeni u toj zemlji s prosvjedima, i samim time širiti više zaraze.

Ministar nije gotov ni tu, još su mu “prljavštine” našli. Naime, jedan od strašnih Đokovićevih krimena je da je u, pazite kada, 4. mjesecu 2020. govorio da je protivnik cijepljenju i da ne bi htio se cijepiti da bi sudjelovao u natjecanjima.

Uređena država svakako, ali s totalitarističkim značajkama koje samo rastu

Ovo je pravi stil ponašanja totalitarističkih režima. Zamislite da Rusija, ili neka druga tako “nepopularna” država na Zapadu izbaci nekog favorita i svjetskog prvaka nekog sporta iz nekih svojih suludih razloga. Mediji bi graknuli, političari bi slali oštra protestna pisma, diplomatski skandali. Kod Đokovića i uređene države je sve to OK, zato jer lik ima kičmu i ne popušta pred kretenima koji su opijeni moći. Ovo nije nikakva uređena država gdje je vladavina prava pred kojom su svi jednaki, ovo je čista totalitarna samovolja gdje apsolutno nisu svi jednaki i Đoković je trn u oku Vladi Australije jer se nije pokorio koronaškoj religiji.

Valjalo bi naglasiti još jednu stvar, ima još igrača na tom turniru koji nisu cijepljeni i uredno igraju! Đoković je naravno problem koji će cijelu Australiju dovesti na koljena, potkrijepljeno razlozima koji su prilično bizarni, u najmanju ruku.

Na kraju je ipak izbačen, danas leti u Dubai. Jednostavno toj uređenoj državi nije pasao, iako ima i drugih koji nisu htjeli ići pod iglu.

Možda i bolje, pogledajte na donjem grafu koji je kaos Đoković napravio!

Sve je jasno

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *