Preminuo Miro Vučenović, naširoko voljen čovjek u Šibeniku i šire

Jučer nas je zauvijek napustio Miro. Bio je branitelj, vlasnik više uspješnih obrta i strastveni bajker, a prije svega super čovjek koji će mnogima užasno faliti.

Bio je među prvima u gradu koji je vozio ogromne motore koje su svi gledali s čudom, to je njemu i njegovoj ekipi bila velika strast. Kad je došao Domovinski rat imao je 30 godina, studirao je i bavio se raznim privatnim poslovima i nikad nije mislio da će doći do rata i da će se priključiti. On i nekolicina njegovih prijatelja su se odlučili pomoći na način kako najbolje znaju, s motorima!

Osnovana je kurirska jedinica “Leteći odred” koji se sastojao od nekolicine hrabrih momaka koji su dosad vozili te motore uglavnom iz gušta, a sad su tu našli način kojim će pomoći u ratnom podvigu. Bili su kuriri i izvidnice, prenosili nešto što se može motorom prenijeti, sve što treba! Često su bili izloženi neprijateljskoj vatri, sve su to bili mladi ljudi, ali su bili neustrašivi. Mobilnošću i brzinom motora su imali prednost, prolazili su miniranim cestama, često bili pod direktnom vatrom, neke od njih nažalost nisu dočekali kraj rata.

I nakon 30 godina ponovo je bio spreman boriti se za slobodu, jer smo nažalost opet u nekoj vrsti ratnog stanja. Dragi prijatelju, jako ćeš nam nedostajati i uvijek ćemo pamtiti tvoje dobro srce.

Posljednji ispraćaj je sutra, 17. siječnja 2022. u 15 sati na gradskom groblju Kvanj.
Počivao u miru!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *