Cancel culture na hrvatski način

FOTO: ZARKO BASIC/ PIXSELL, na slici: Nenad Šimun i Srđan Ćuk

1. Mojmira Pastorčić s RTL-a ugosti ekipu Tram 11, hvali ih na sva usta, promovira. Očito nije poslušala niti jednu pjesmu s albuma.

2. Menart label čak s jednom od tih pjesama dospije na nekakve top liste. (y) Očito nisu poslušali nijednu pjesmu.

3. Novinari skuže album i krenu pisati članke dizajnirane da stvaraju zgražanje.

4. Mojmira se kaje što ih je ugostila i ograđuje se od svega, Menart otkazuje suradnju. Tram 11 popularniji nego ikad i dobili su nevjerojatnu reklamu.

Problem je isključivo što se u rap pjesmama gazi lokalno ljevičarske svetinje i to im se nikako nije svidjelo. To nije Tram 11 smislio, rep je uvijek takav. Da se gazi desničarske svetinje dobili bi titule album godine, iako je tek 2022. krenula. Tako vam to ide s umjetnošću i humorom, ponekad se netko negdje uvrijedi. Zato su na meti cancel culturea bili često komičari koji se zezaju iz svega i svačega, od osoba s invaliditetom, do mentalnih bolesnika i tako dalje.

Meni isto ti tekstovi pjesama Tram 11 nisu nešto, ali sad se pretjerano zgražati oko svega isto nema nekog smisla. Neću kupiti njihov album i neću ih podržati na takav način. Nekome se sviđa i rado će kupiti. Menart je kriv što nisu bili u stanju poslušati jedan album i skužiti da bi to moglo možda uvrijediti nečije osjećaje. Štogod napravili ili napisali netko negdje će se nekako uvrijediti, doslovno je nemoguće da se to ne dogodi. To ne znači da odmah treba popustiti pod ruljom novinara i šačicom internet komentatora i otkazati suradnju bendu s kojima si stupio u poslovni odnos. Drugi izvođači će se možda zapitati dvaput hoće li s njima potpisati išta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *