Verbalni delikt je ukinut 90-e, ako niste znali

Novi dan, novo hapšenje u Zadru jer se vrijeđala premijerova čast po bespućima fejzbuka. Ajde da su bile prijetnje, da je bilo išta, ali ovo prelazi svaku granicu sad već!

Službeno su privedeni i zatvoreni pod famoznim “remećenjem javnog reda i mira”. Kako je točno remećen javni red i mir s jednim blesavim komentarom na fejsbuku koji ne govori baš najljepše o premijeru? Ukratko, vraća se verbalni delikt na velika vrata, a famozni mainstream mediji koji vole problematizirati svašta premalo rade na ovakvim očitim glupostima koji se kose s Ustavom. Ovakve stvari i ovakva hapšenja se događaju u diktaturama.

U svakom slučaju, ovo bi, čim dođe na sud trebalo pasti ko kruška, vjerojatno je bila poanta hapšenja dok je gazda u gradu da se ne bi slučajno dotični pojavio i vikao nešto. Verbalni delikt se ukinuo 90-e, a izgleda da je to promaklo političarima i policiji. Gdje su desničari i braniteljske udruge da dižu frku? Pazite što pišete o tim ljudima na fejzbuku, lako možete završiti iza rešetaka na dan-dva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *