Veliki pomak na vidiku glede toga jesi “pozitivan” ili “negativan”?

FOTO: AFP, Nikola Karabatić

Na europskom prvenstvu koji se trenutno održava u Mađarskoj i Slovačkoj je dosta slučajeva svima omiljenog virusa. Kad kažemo slučajeva, naravno mislimo na te famozne PCR testove koji su upitni u najmanju ruku, a i mnogi stručnjaci kažu da je potpuno besmisleno to koristiti kao dijagnostički alat za dijagnozu.

Gomile igrača su pod izolacijama. Naravno, nikom ništa pošto su to mladi i zdravi ljudi, vjerojatno prebolili, vjerojatno cijepljeni s koliko god doza treba. Momčadi se muče jer im dosta igrača ne igra, utakmice se jedva održavaju.

Dogodilo se nešto što je donedavno bilo prilično nemoguće uopće zamisliti. Jedan od najboljih rukometnih igrača današnjice Nikola Karabatić je isto bio pozitivan na tom smiješnom testu, međutim organizacija mu je dozvolila da igra iako je pozitivan! Naravno da sve tako “bolestan” može igrati rukomet na vrhunskoj razini. Francuska je izgubila od Islanda, doduše, možda zbog pozitivnog testa.

Ovo je vrlo zanimljiv događaj, da su se uopće organizatori usudili pustiti nekog pozitivnog da igra! Naravno, novinari su se na to nakačili i pljuju kako nisu pravila za sve ista, kako je to moguće, neke druge nesretnike je izoliralo, zašto nije njega…

Ovo je zapravo vrlo hrabro od organizacije turnira, a službeni razlog kojim su dozvolili da Karabatić igra je činjenica da ima dosta antitijela i doktori su ocijenili da je sve OK. Nepravedno je isključivati druge igrače uopće iz igre iako im ništa nije, nepravedno je mnogo toga u zadnje dvije godine što se događalo sve za naše dobro. Gotovo ništa od restrikcija i ludosti koje su se uvodile nisu imale uporište u znanosti, razumu, humanosti ili po važećim Ustavima.

Neke zemlje napuštaju restrikcije i uz malo sreće globalno-zapadnjačko ludilo jenjava, nadajmo se da će biti sve više i više ovakvih slučajeva gdje se malo po malo ljudi vraćaju napokon u normalu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *