Možemo se i drukčije informirati o događanjima, ovako više ne ide

Predivan dan, ideš se naći s frendom na kavi, hodaš ulicom ili rivom, BAM – zaustavi te neka TV ekipa. Kako si ispao, hoćeš li uopće dospjeti u emisiju, jesi zamucao na neko glupavo pitanje koje su postavili. Treba li vam zapravo to?

Idući put kad se nalazite na spontanom druženju i ako član medija nešto i pita, bez psovanja, bez nasilja, jednostavno ignorirati. Niti pozdraviti, a ionako na tim spontanim okupljanjima građani ne dolaze s njima pričati, nego s vlastodršcima o ozbiljnim stvarima. Nek pišu po portalima što god hoće, ako ne čitaš ne mogu te ni iznervirati i tangirati.

Lijepo je biti informiran o svojoj državi i kulturi, muzičkim događajima dok su još smjeli održavati koncerte, o globalnim prilikama i svemu drugom. S ovakvim medijima je to postalo nemoguće. Ne otvarajte kazala, mrdušadonja.in-ove, mrdušadonjaportale, slobodne geografske regije, popodnevne listove i pogotovo StaraTV i ove pod državnom kapom TV kanale. Bit ćete sretniji, trebate li stvarno znati o svakoj prometnoj koja se dogodila negdje u gradu?

Na Miletinom fejsu ili kod nekog drugog političara ili influensera ćete vidjeti u što će Grad ulagati, što se politički događa. Zbog onih 5% eventualno vrijednih informacija ne treba se trovati sa šundom. Treba izgraditi mrežu alternativnog informiranja.

Kako? Nemam pojma, dobro pitanje, ali ovako s ovima više ne ide, i to moramo svi biti svjesni i raditi na osiguravanju alternative.

Budite dio priče, Šibenski glas će arhivirati vaša pisma koje pošaljete, poruke i razmišljanja. Mogao bi biti vrijedan materijal za iduće naraštaje ako web stranica poživi, jer živimo, ja se bar nadam, u privremeno čudnim vremenima. Kakve ste političke orijentacije, religije ili išta drugo mene kao urednika ne zanima, samo vaš glas i poruka potpisano imenom i prezimenom koji se mora probiti do šire populacije da ljudi vide da nisu sami u razmišljanju.

sibenskiglas@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *