Nitko za ništa nije kriv!

Zaštitar koji traži potvrde za ući negdje nije kriv što ih traži, naređeno mu je da to radi. Njegov voditelj isto tako nije ništa kriv, jer njegov šef iznad traži, ili ravnatelj ako je škola u pitanju. Ni taj nivo strukture naravno nije ništa kriv jer mu to nalaže nekakav do nedavno potpuno nepoznato i nebitno tijelo pod imenom “županijski stožer” koji opet, pogađate nije ništa kriv, jer državni “stožer” to traži. Ni ti sveci svih svetaca, na samom vrhu naravno nisu ništa krivi, jer to sve nalaže struka i međunarodna zajednica, koja opet nije ništa kriva jer “znanost” to nalaže sve koju se dogmatski širi i često bez ikakvih uporišta u pravoj znanosti.

Ovi niži u lancu nisu ništa krivi i prisiljeni su to raditi iako radije ne bi, kao ni oni u sredini, kao ni oni pri vrhu. Pitanje se nameće, tko je onda i za što točno kriv, kad se kaže “nije jadan čovjek kriv što traži potvrdu za ulaz”?

Zaštitar je najmanje kriv, to je sigurno, ali nezadovoljstvo se mora negdje iskazati. On će reći svom šefu, šef će svom šefu i tako to dalje ide. Ukratko, ti ljudi koji su na kraju dobili taj grozan zadatak su u nezavidnom položaju i prvi na udaru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *