Hrvatski i europski Konvoj slobode?

Na početku pandemije su vozači kamiona bili slavljeni kao heroji. Kanadski premijer Justin Trudeau ih sad naziva rasistima, razbojnicima i bjelačkim supremacistima. Nisu ništa od toga, nego je to radnička klasa kojoj je dosadila igra koje sve svjetske vlade tako rado provode zadnje dvije godine – uskraćivanja slobode, do nemoralnih prisila.

PIŠE: Marijan Skroza

Konvoj slobode koji je krenuo iz Kanade proširio se na SAD, Australiju i Europu. Ovdje se ne radi samo o pitanju ukidanja svih mjera i prisilnog cijepljenja, već i problemima sa kojim se svakodnevno suočavaju vozači i vlasnici prijevozničkih tvrtki.

Zaboravili smo kako je na početku pandemije zahvaljujući upravo vozačima kamiona, cisterni, specijalnog tereta,… cijeli „zaključani“ svijet mogao funkcionirati. Nitko u početku nije znao o kakvom virusu se radi, pa se stvarala panika već na spomen o nekoliko zaraženih. Dok je većina nas ostala „odgovorna“ u sigurnosti doma, vozači su bili još odgovorniji i nisu imali pravo na strah te su sjeli u svoje kamione i prevozili robu.

Danas, kad se broj zaraženih broji u desecima tisuća po danu i zemlje poput Danske ukidaju sve mjere ili u Kanadi i SAD ucjenjuju vozače da se cijepe kako bi mogli prevoziti robu između dvije države, neki se čude zašto se vozači bune i bore za slobodu svih nas.

Croatian Convoy 2022 će se također pridružiti Konvoju slobode, ali vrijeme je i da mi građani stanemo uz naše vozače i pomognemo im kako bi se prestalo sa represijom na cestama i granicama. Možete li zamisliti kako se osjećaju vozači kamiona kad nepotrebno čekaju satima na prijelazak granice, dok neki od državnih službenika s noge na nogu obavljaju svoj dio posla? Možete li zamisliti kako se osjećaju kad ih prometni policajci ili inspekcije kažnjavaju zbog nekoliko minuta“viška“ na tahografu?

Ako shvaćate važnost vozača i prijevozničkih tvrtki u našem društvu, podijelite ovaj tekst sa svojim prijateljima.

Ukoliko ih vidite u Konvoju slobode u Hrvatskoj, Europi i diljem svijeta, podržite ih kako bi oni koji su dobili povjerenje odlučivanja u Zagrebu, Bruxellesu, Londonu, Berlinu, Parizu, Ottawi, Washingtonu, Canberri, Moskvi, Beču, … napokon shvatili tko pokreće svijet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *