Biti odgovoran! Što to znači?

PIŠE: Branka Maleš

Svi vi dragi ljudi skriveni iza maski, a protiv svoje volje, koju nosite na svojim licima zbog straha od osude okoline i vaše želje da budete društveno prihvatljivi, zastanite bar na trenutak i u intimi svoga doma zagledajte se duboko u svoju nutrinu.

U njoj će te naći sve odgovore. Skinite „okove“ sa svoga lica koje su vam nametnuli razni birokrati kako domaći tako i oni bjelosvjetski.

Imate jedan život i nije istina kada vam kažu „samo jednom se živi, jednom se umire“. Ne, živi se svaki dan, a umire samo jednom! Zato dok ste živi, živite! Dišite punim plućima i slobodnog duha. 

Odvažite se i budite hrabri jer silna se snaga skriva u svakom od vas ali je možda još niste svjesni. Ta sila koja je u vama glavni je zamašnjak vašeg bića. Vi ste odgovorni za SVOJE tijelo i za SVOJU dušu. Taj jedan jedini život koji imate je samo vaš i ne može vam nitko nametnuti „okove“ na lice protiv vaše slobodne volje. 

Živite slobodu slobodno. Budite primjer hrabrosti svojoj djeci. Oni trebaju slobodne, hrabre i odvažne roditelje koji će biti u stanju zauzeti se za sebe kako bi se mogli zauzeti za njih. Neću vam pisati o tome „u kakvom vremenu živimo“ jer smo na žalost svi svjedoci toga. Nismo li kroz cijelu ljudsku povjest oboljevali? Da. Tako je bilo, tako je sada, tako će i dalje biti. Dakle, ništa novog. Ne dozvolite da vas strah paralizira. 

Smrt je sastavni dio života i od prvog dana rođenja idemo joj u susret. Jedino što je u životima svih nas sigurno jest to da ćemo jednog dana umrijeti. Ali dok smo živi hoćemo li zaista slobodno živjeti ili će mo u strahu i grču životariti odluka je svakog od nas ponaosob! Mislimo na našu djecu. Oni trebaju radosne, vedre, odvažne roditelje, bake, djedove, tete, učitelje, profesore. Za njih se vrijedi boriti i zauzeti za vlastiti stav. Biti Svoj!  Zauzmite se za sebe i svoje obitelji. Još nije kasno. 

„Nema važnijeg mišljenja od onoga o sebi i značajnijih riječi od onih koje svakodnevno  sebi upućujete!“ (Z. Ziglar) 

„Ne pružaj misao u praznu daljinu
Uza te Bog je. Otvori sva čula:
Na tebe svjetlost s ljetnog neba pljušti
Bog oko tebe sja, miriše i šušti.“

A.B. Šimić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *