Gordan Lauc: čim se ukine „izvanredno stanje“ slijedi analiza svih pogrešaka

Čini se da se vjetar okreće na globalnoj razini.


Zastrašitelji širom svijeta se još samo vrhovima prstiju „drže“ za svoj narativ, no daju sve od sebe da izdrže što dulje u nadi da bi se mogao pojaviti nekakav spasonosni „novi opasni soj“ koji bi mogao produljiti pandemiju.

To rade zato što znaju da čim se ukine „izvanredno stanje“ slijedi analiza svih pogrešaka koje su napravili u posljednje dvije godine. To se upravo događa u UK i vrlo vjerojatno njihov premijer neće preživjeti dvoličan pristup pandemiji u kojem je drugima nametao mjere za koje je sam mislio da nisu smislene i potrebne. Ovo su članci koji kritiziraju vladin pristup pandemiji objavljeni u samo dva dana u jednim novinama u UK…

Nažalost moram razočarati zastrašitelje. Vjerojatnost da će nekakav „omikronov sin, nećak, ili unuk“ mutirati u neki novi „opasni soj“ podjednaka je vjerojatnosti da će neki od druga četiri koronavirusa koji uzrokuju prehlade mutirati u neku puno opasniju varijantu… Ne možemo to isključiti, no nije baš jako vjerojatno. I ti drugi koronavirusi podjednako brzo mutiraju, a i njihovi „bazeni necijepljenih u kojima se generiraju mutacije“ su podjednaki (istraživanja su pokazala da između 10 i 30% zdrave populacije ima neki od respiratornih virusa u nosu). 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *