Alberta u Kanadi ukida kovid potvrde od danas!

FOTO: Artur Widak/NurPhoto preko Getty Images

Je li zbog pritiska vozača kamiona ili se općenito mijenja politička klima i “znanost” nije jasno, ali se stvari kreću u pozitivnom smjeru.

Jason Kenney, premijer Alberte u Kanadi je najavio da će nekoliko COVID-19 restrikcija, uključno sa zloglasnom kovid potvrdom od današnjeg dana ukinuti. To je prvi korak u planu od 3 točke da se ukloni većinu restrikcija do kraja ovog mjeseca, a sve skupa se događa nakon tjedana masovnih prosvjeda u Ottawi protiv vladinog odgovora na pandemiju, izvještava Daily Wire.

“Vrijeme je da se naučimo živjeti s COVID-19,” rekao je Keneney i nastavio “Ove restrikcije su dovele do groznih podjela. Ne možemo vječno ostati u izvanrednom stanju, moramo početi liječenje.”

Kenney je rekao da će se “boriti” protiv kanadskog premijera Justina Trudeaua oko prisile cijepljenja za kanadskih vozača kamiona. Inače, svega 20% vozača je necijepljeno, ali u prosvjedima ih ima puno više i nije uopće stvar samo o toj prisili, nego općenito o sveopćoj tiraniji koja je nastala i koju Trudeau i svjetske vlade nemaju namjeru zaustaviti.

“I ako smatramo da prisila za vozače koji prelaze državnu granicu s SAD-om nije dovoljno loša, Trudeau hoće uvesti isto i između provincija. Alberta će se boriti protiv ovoga na svakom koraku.”, tweetao je Kenney.

Vozači kamiona u duhu prosvjednika u Ottawi i Konvoja slobode su blokirali i granični prijelaz između SAD-a i Kanade zahtjevajući da se sve restrikcije ukinu.

Iako Kenney više ne podržava vladu koja nalaže da tvrtke zahtijevaju dokaz o cjepivu protiv COVID-19 za mušterije, premijer Alberte je rekao da će podržati pravo poduzeća na izbor ako žele imati vlastitu kovid potvrdu. Kenney je kao dio svog obrazloženja naveo “slobodno tržište”, ali je također dodao da se nada da bi se Kanada mogla odmaknuti od “svih” mjera za suzbijanje pandemije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *