Konvoj slobode kreće u Izrealu

Knesset, izraelski parlament

Izraelski Konvoj slobode je u pokretu, oko 20000 kamiona i drugih vozila kreće prema Knessetu, izraelskom parlamentu, izvještava Brownstone institut.

“Konvoj organiziraju ljudi, za narod”.

Efrat Feningson, prominentna izraelska aktivistica za ljudska prava iz svog automobila u konvoju dok idu prema Jeruzalemu je pričala sa Soniom Elijah. Očekuje se da će mostovi diljem Izreala biti puni pristaša koji će navijati za vozače kamiona i konvoj. Nekih 20000 vozila je procijenjeno da se kreće prema Knessetu, parlamentu Izreala sa zahtjevima da se završe sve kovid restrikcije i prisile u toj državi.

Ne treba ni reći, ovaj Konvoj slobode je inspiriran prosvjedima bez presedana koji su još uvijek aktivni u Ottawi i na graničnom prijelazu SAD-a i Kanade koji zahtjevaju slobode natrag za sve Kanađane nakon dvije godine drakonskih restrikcija i prisila.

Fenigson je govoria o obmanjujućem načinu na koji izraelski mediji prate Konvoj slobode. Odlučili su ublažiti pokret tako što nisu točno izvijestili da se radi o zahtjevu za vraćanjem osnovnih sloboda svim građanima Izraela. Umjesto toga, odlučili su ga pokrenuti kao protest koji proizlazi iz povećanih troškova života.

Prosvjednici imaju šest zahtjeva:

  1. Zaustavljanje Vladinih covid politika
  2. Vraćanje u normalu za sve građane Izraela
  3. Puno otvaranje svih biznisa
  4. Puno otkrivanje svih ugovora i protokola, uključno s vladinim zloglasnim ugovorom s Pfizerovim cjepivima.
  5. Poštivanje privatnosti pojedinca koji proizlazi iz skandala vlade i policije koji koriste špijunski softver Pegasus za špijuniranje običnih građana
  6. Ponovna potvrda da su sva ljudska bića jednaka i imaju ustavna prava

Za prosvjednike je u kratkom vremenu prikupljena suma od 35.000 dolara. Mnogi su ponijeli šatore i madrace s namjerom da ostanu više dana ispred Kneseta.

Vrijeme će pokazati hoće li Konvoj slobode u Izraelu donijeti kakvu značajnu promjenu u vladinoj politici. Vrijedi napomenuti, s obzirom na nepredviđeni uspjeh kanadskih kamiondžija i njihovih pristaša u privlačenju svjetske pozornosti na dvogodišnji napad na njihove slobode, s naknadnim ukidanjem mandata za pasoše cjepiva u pokrajinama Alberta, Saskatchewan i sada Ontario – izraelski konvoj slobode ima dobre šanse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *