Sve je nepromijenjeno u medijskom prostoru

Brojevi, podvarijante, neki lijevi virusi je sve što portali znaju plasirati čitateljima i naravno plašenje ratom kao najnovije s Ukrajinom. Ovo su sad već zaista bijedni pokušaji zaplašivanja svojih čitatelja. Novinari općenito su kroz ovu cijelu tzv. krizu bili u ekstazi, beskrajni niz plašenja i stvaranja izvanrednog stanja. Od najvećih nacionalnih i svjetskih medija do beznačajnih poput lokalnih gradskih. Sve ih je isto puklo, navukli su se na državnu moć i ušli su u krevet s vladom, a tobože su korektiv vlasti.

Nisam niti ljut na njih, očito se nisu u stanju maknuti od tog na što su se navukli i sažalijevam ih. Više ih gledam kao neke bijedne ovisnike o heroinu ili teške alkiće koji se valjaju po parku tražeći novi šut. “Imaš kunu? Kakvi su brojevi danas? Ima li neko novo grčko slovo kojim možemo plašiti svoje čitatelje?”
Čujem od mnogo ljudi da su im se zgadili svi ti “glavni” portali i da ih jednostavno više ne otvaraju. Ja sam čist tog smeća od početka 11. mjeseca prošle godine, a iz štosa sam nekidan išao otvoriti portale da vidim je li se što promijenilo. Nije.

To je jedino moguće rješenje da se ne trujete totalnim bedastoćama i da vam redovito kvare dan perfidni pokvarenjaci koji su se navukli na zastrašivanje i postali su saveznici sveopće državne tiranije. Alternativni načini informiranja već postoje, Telegram kanali, mali nezavisni portali kojih je sve više… nađite što vam paše. Nemojte iz navike otvarati ove velike, samo im time dajete legitimitet, gasi TV, gasi portale.

Šibenski glas smijete otvarati, naravno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *